Leefplezier

14 februari 2023

Leefplezier met Jantien: "Te mooi om waar te zijn!"

Bewoonster Jantien en haar dochter Moniek nemen me mee naar de prachtige lichte studio van Jantien. “Wat een uitzicht heeft u hier!", begin ik het gesprek. “Ja, dit is ook de mooiste studio!", vindt Jantien. Jantien kijkt graag naar de lucht en de bomen; dat kan prima met de flinke raampartij met heerlijk weids uitzicht over Leersum.

Lees meer
09 februari 2023

Leefplezier met Ton: "Het is goed toeven hier!"

Ton is één van de eerste bewoners van Nieuw Vogelesang. Hij is ook niet te missen; bij mooi weer zit hij, zoals vandaag, graag in het zonnetje bij de entree van de serre. Liefst met de krant en een pakje shag bij de hand. Alhoewel vandaag de zon heerlijk schijnt praten we toch binnen even gezellig verder. Het is best koud vandaag, merken we buiten op.

Lees meer
09 februari 2023

Leefplezier met Wim: "ik richt me op het goede, dat wat nog wel kan."

"Wat een prachtige schilderijen heeft u hier hangen!", zeg ik tegen bewoner Wim. Wim begint al snel te vertellen… “Ja, ik begon vroeger met olieverf, maar dat duurt zo lang voordat het droogt. Dus toen ben ik overgestapt op aquarel. Dat gaat sneller.”

Lees meer
09 februari 2023

Leefplezier met Mientje: “er zijn altijd andere dingen die je dan weer kunt of ontdekt. Daar kan ik ook van genieten.”

Een paar keer klop ik op de deur van het appartement van Mientje. De deur gaat open “Ik kwam eigenlijk alleen maar even om te vragen wanneer het uitkomt dat ik even langskom?”, zeg ik snel. Maar Mientje zwaait de deur meteen verder open; “Kom maar binnen! U bent toch de nachtzuster?” "Nee", zeg ik. “Nou, u lijkt wel op haar hoor. Maar kom lekker zitten”, zegt Mientje enthousiast.

Lees meer
06 februari 2023

Leefplezier met Ada en Mientje: "Samen puzzelen en spelletjes doen."

Lees meer
06 februari 2023

Leefplezier met Ab: "Ik heb hier genoeg te doen. De dagen gaan snel voorbij hier." 

“Wat ben ik dankbaar dat ik hier woon", verteld Ab. "Het is echt fijn wonen hier met al die lieve mensen om me heen. Mijn zoon komt vandaag misschien nog even langs." "En weet u", gaat Ab verder, "ik ben al 97, maar ik ben hier niet de oudste hoor. Maar ik heb wel het mooiste appartement, en het duurste!”, grapt Ab. 

Lees meer